
FREQUENTLY ASKED QUESTIONS FOR P-10 PERMIT 

Q. What is P-10 Permit? 
A. The P-10 Permit is a Permit for service of Indian Liquor and Foreign Liquor at Personal Party to be held 
at Residential Place and Community Centre. 

Q. How can P-10 Permit be issued? 
A. Through Authorized Liquor Vend. 

Q. What are the Terms & Conditions for P-10 Permit? 
A. (a) The area is screened off from Public View. 
(b) Liquor is served only to adults above 25 years in age. 
© Liquor is procured from Licensed source in Delhi and shall produce purchase voucher on   demand. 
(d) Liquor can be purchased from maximum of 6 vends before the start of event. 
(e) The applicant shall ensure that a computer generated bill for liquor along with details of barcodes is 

given by the retail vend. The applicant can check the status of barcodes on the mobile application 
(mliquorsalecheck). If anything contrary is found by the inspection team, action will be taken against 
the P-10 Permit holder. 

(f) For leftover stock more than possession limit of an individual specified (a) of sub-rule (1) of Rule 20 of 
Delhi Excise Rules, 2010, the applicant must apply for L-30 License in the Excise Department within 07 
days of the event. 

(g) If liquor is served outside the residence, P-10 Permit shall be obtained eve if the quantity of liquor to 
be served is equal to or less than the possession limited of an individual specified in clause (a) of sub 
rule (1) of Rule 20 of Delhi Excise Rules, 2010. 

Q. What is the fee structure for P-10 Permit? 
A. Rs. 10,000/- 

Q. What are the payment modes? 
A. Applied through authorized vend:- Online & Offline mode 

Q. How many guests can be served in a P-10 Permit? 
A. As desired by the Permit holder and further restriction of the Government time to time. 

Q. Which places are prohibited for issuance of P-10 Permit? 
A. School and religious places. 

Q. What is the minimum prescribed age for obtaining P-10 Permit? 
A. Above 25 Years. 

Q. How much liquor can be purchased on a P-10 Permit? 
A. As per applicant requirement of guests & restriction as per Rule 20 of Delhi Excise Rules, 2010. 

Q. From where the liquor can be purchased on P-10 Permit? 
A. Maximum 6 Authorized Vends. 

Q. Can an applicant return the liquor which were purchased on P-10 Permit? 
A. Yes, same day of purchase. 

Q. How much stock can be hold after the completion of event? 
A. If permissible limit exceeds, applicant should apply for L-30 within 7 days of event. 

Q. What is the validity of P-10 Permit? 
A. Six Hours (up to midnight). 

Q. Can liquor be purchased from outside Delhi on a P-10 Permit? 
A. No, the liquor can be purchased only from the Vends authorized by Excise Department, GNCTD   

 

 

 



FREQUENTLY ASKED QUESTIONS FOR P-10E PERMIT 

Q. What is P-10E Permit? 
A. The P-10E Permit is a Permit for service of Indian Liquor and Foreign Liquor at Personal Party to be 
held at any Banquet Hall, Farm House etc other than Residential Place & Community Centre. 

Q. How can P-10E Permit be issued? 
A. Through Authorized Liquor Vend. 

Q. What are the Terms & Conditions for P-10E Permit? 
A. (a) The area is screened off from Public View. 
(b) Liquor is served only to adults above 25 years in age. 
© Liquor is procured from Licensed source in Delhi and shall produce purchase voucher on   demand. 
(d) Liquor can be purchased from maximum of 6 vends before the start of event. 
(e) The applicant shall ensure that a computer generated bill for liquor along with details of barcodes is 

given by the retail vend. The applicant can check the status of barcodes on the mobile application 
(mliquorsalecheck). If anything contrary is found by the inspection team, action will be taken against 
the P-10 Permit holder. 

(f) For leftover stock more than possession limit of an individual specified (a) of sub-rule (1) of Rule 20 of 
Delhi Excise Rules, 2010, the applicant must apply for L-30 License in the Excise Department within 07 
days of the event. 

(g) If liquor is served outside the residence, P-10E Permit shall be obtained eve if the quantity of liquor 
to be served is equal to or less than the possession limited of an individual specified in clause (a) of 
sub rule (1) of Rule 20 of Delhi Excise Rules, 2010. 

Q. What is the fee structure for P-10E Permit? 
A. Rs. 50,000/- 

Q. What are the payment modes? 
A. Applied through authorized vend:- Online & Offline mode 

Q. How many guests can be served in a P-10E Permit? 
A. As desired by the Permit holder and further restriction of the Government time to time. 

Q. Which places are prohibited for issuance of P-10E Permit? 
A. School and religious places. 

Q. What is the minimum prescribed age for obtaining P-10E Permit? 
A. Above 25 Years. 

Q. How much liquor can be purchased on a P-10E Permit? 
A. As per applicant requirement of guests & restriction as per Rule 20 of Delhi Excise Rules, 2010. 

Q. From where the liquor can be purchased on P-10E Permit? 
A. Maximum 6 Authorized Vends. 

Q. Can an applicant return the liquor which were purchased on P-10E Permit? 
A. Yes, same day of purchase. 

Q. How much stock can be hold after the completion of event? 
A. If permissible limit exceeds, applicant should apply for L-30 within 7 days of event. 

Q. What is the validity of P-10E Permit? 
A. Six Hours (upto midnight). 

Q. Can liquor be purchased from outside Delhi on a P-10E Permit? 
A. No, the liquor can be purchased only from the Vends authorized by Excise Department, GNCTD   

 


